Már több kulturális intézményt is az Európai Hulladékcsökkentési Hét magyarországi programsorozatának résztvevői között köszönthetünk!

Az idei évben korlátozott mértékben került sor a személyes jelenléttel járó kulturális események megszervezésére, de a kultúra és a közművelődés intézményei az elmúlt időszakban is komoly erőfeszítést tettek, hogy a feladataikat teljesítsék, és eljuttassák az emberekhez a kulturális és művészeti élményt. Tisztelettel köszönve a kulturális intézmények erőfeszítéseit, ma egy újabb lehetőségre hívta fel Boros Anita és Fekete Péter államtitkár ezeknek az intézményeknek a figyelmét azzal a céllal, hogy az Európai Hulladékcsökkentési Hét magyarországi programjai között minél több kulturális intézmény hulladékcsökkentési ötletével, programjával találkozhassunk majd.

A mai sajtótájékoztatón ennek keretében a két érintett szaktárca illetékes vezetői mindenkit arra hívtak fel, hogy az eddigi lendülettel és kreativitással csatlakozzanak az Európai Hulladékcsökkentési Héthez. 

Dr. Boros Anita az ágazatért felelős államtitkár elmondta, hogy a hulladekcsokkentesihet2020.hu/ címen minden kapcsolódó információ megtalálható, így az is, hogyan történhet a regisztráció november 13-ig. Ezeken a honlapokon számos hasznos ötlet is olvasható a korábbi évek rendezvényei, akció, programjai alapján.

 

https://www.facebook.com/100904024668472/videos/2780894925561643