A JÖN Alapítvány csatlakozott az Innovációs és Technológiai Minisztérium által indított “Tisztítsuk meg az Országot!” programhoz

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium együttműködési megállapodást kötött a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvánnyal. A szaktárca örömére szolgál, hogy egy ilyen elhivatott szervezet csatlakozik hozzá az ország megtisztításáért folytatott küzdelemben, nyilatkozta Boros Anita építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár a mai napon tartott sajtótájékoztatón.

Szebenyi Péter Kond, a JÖN Alapítvány elnöke úgy fogalmazott, hogy öt éve indították el a Hulladékvadász mozgalmat, és azóta civil szervezetként foglalkoznak az illegális hulladéklerakások okozta környezeti és nemzetgazdasági kérdésekkel. Az együttműködés alapján a JÖN Alapítvány rendszeresen ellátja az Innovációs és Technológiai Minisztériumot a rendelkezésére álló, illegális hulladéklerakatokkal kapcsolatos információkkal,

A környezetvédelem érdekében elengedhetetlen a széleskörű társadalmi összefogás és a civil szervezeteknek ebben rendkívül nagy szerepük van. Az illegális hulladéklerakók felszámolását prioritásként kell, hogy kezeljük, a hulladékkeletkezés megelőzését pedig a fenntarthatóság egyik kulcsfontosságú elemének tekintjük.

Mától közösen küzd az illegális hulladéklerakás ellen az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány.

Mától közösen küzd az illegális hulladéklerakás ellen az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány. A környezetvédelem érdekében elengedhetetlen a széleskörű társadalmi összefogás és a civil szervezeteknek ebben rendkívül nagy szerepük van. Az illegális hulladéklerakók felszámolását prioritásként kell, hogy kezeljük, a hulladékkeletkezés megelőzését pedig a fenntarthatóság egyik kulcsfontosságú elemének tekintjük.

Közzétette: Hulladékcsökkentési Hét – 2020. október 21., szerda